Aili Ikonen

Laulaja-säveltäjä / Pohjola - Nordic Roots (2014)

Aili Ikonen monipuolinen laulaja, muusikko ja säveltäjä, joka on konsertoinut lukuisilla merkittävillä areenoilla ulkomailla ja kotimaassa. Hän johtaa Aili Ikonen Ensembleä sekä esiintyy, säveltää ja sanoittaa yhtyeissä Kvalda (Young Nordic Jazz Comets- kilpailun voittaja 2004), Aili Ikonen & Tribute to Ella, Korpi Ensemble, Hereä, Panu Savolainen Proprius sekä HERD & Aili Ikonen: “Jazzbasilli”. Aili on esiintynyt UMO Jazz Orchestran ja Norrbotten Big Bandin solistina sekä laulanut vuonna 2010 Rajaton-lauluyhtyeen joulukiertueella Essi Wuorelan sijaisena. Aili on nähty myös musikaalissa Kristina från Duvemåla (Svenska Teatern, HKI) jossa hän esitti päärooli Kristinan kaksi kertaa sekä lauloi ensemblessä.

www.ailiikonen.fi

Jussi Fredriksson

Pianisti-säveltäjä  /  Pohjola - Nordic Roots (2014)

Jussi Fredriksson (s.1980) on suomalainen jazzmuusikko sekä musiikkialan moniottelija. Sibelius-Akatemialla paraikaa jatkotutkintoaan työstävä Fredriksson on julkaissut sekä pianistina että rumpalina yhteensä viisi kansainvälisesti kiiteltyä albumia. Tuotteliaana säveltäjänä ja monipuolisena muusikkona tunnettu taiteilija toimii Pohjola-teoksessa säveltäjänä ja pianistina.

Jussi on esiintynyt monien suomalaisten sekä kansainvälisten huippuartistien ja -yhtyeiden kanssa kuten Tim Hagans, Jerry Bergonzi, Ron McClure, Jukka Perko, Severi Pyysalo, Jukkis Uotila, UMO Jazz Orchestra sekä Norrbotten Big Band. Aktiivisena freelancerina tunnettu Fredriksson on tuttu näky useiden yhtyeiden riveistä lavoilla ja levyillä.

Taiteellisen uransa lisäksi Fredriksson johtaa perustamaansa Flame Jazz –konserttisarjaa, pyörittää omaa levy-yhtiötä sekä opettaa jazzpianonsoittoa Sibelius-Akatemialla.

www.jussifredriksson.com

Jori Huhtala

Kontrabasisti / Pohjola - Nordic Roots (2014)

Kontrabasisti Jori Huhtala (s. 1984) on ehtinyt olla monessa mukana, erityisesti jazzmusiikin parissa, ja hän onkin noussut viime vuosina varsin kysytyksi komppisoittajaksi suomalaisella jazzkentällä. Hän on myös aktiivinen säveltäjä ja tekee musiikkia monille yhtyeilleen. Vuonna 2013 perustettu kvintetti Jori Huhtala 5 keskittyy Huhtalan omiin sävellyksiin. Hänen muita pitempiaikaisia yhtyeitään ovat omaleimasta jazzia soittavat Kvalda ja Big Blue. Tämän lisäksi hän soittaa mm. Eero Koivistoisen, Jukkis Uotilan, Raoul Björkenheimin ja Panu Savolaisen yhtyeissä. Huhtala on tehnyt yhteistyötä myös useiden maailman huippuihin kuuluvien jazzartistien kanssa; näihin lukeutuvat mm. David Liebman, John Scofield, Billy Hart, Jim McNeely, Tim Hagans ja Tim Ries. Hän on opiskellut Sibelius-Akatemian Jazzmusiikin osastolla, josta valmistui maisteriksi alkuvuodesta 2014.

Yuta Kumachi

Säveltäjä  /  SOJIKU4 - CatB  (vier.kor.Ishiyama, 2011)

Yuta Kumachi syntyi Tokiossa ja aloitti uransa äänisuunnittelijana vuonna 1998. Hän on uransa aikana työskennellut useiden taiteilijoiden, kuten tanssijoiden, valosuunnittelijoiden ja kuvanveistäjien, kanssa rikkomalla näin ennakkoluulottomasti taiteenalojen rajat. Tällä hetkellä Kumachi työskentelee pääasiassa esiintyvien taiteilijoiden kanssa. Hän soittaa myös tokiolaisilla klubeilla artistinimellä "Saori" hip-hopia ja tekno-housea.

Kumachin lahjakkuus kumpuaa hänen teknistä osaamistaan ja luovuutta yhdistävästä mielikuvituksestaan. Sen avulla hän hyödyntää äännisuunnittelussaan tilallisia mahdollisuuksia äänen näkökulmasta.

Kumachi suunnitteli ja toteutti NADP:n teoksen "CatB" äänimaailman ja musiikin. Teos esitettiin Turun kulttuuripääkaupunkivuotena 2011 Manillassa.

Mikko Väärälä

Säveltäjä  
- CeramicVideoProject: Part1 Planet/Space/Prisma (2013)
- SOJIKU2 - Sansui  (2010 + 2011)

Muusikko-säveltäjä Väärälä on tehnyt tanssin ja musiikin yhteistyötä useiden koreografien kanssa. Hän on säveltänyt musiikkia lukuisiin tanssi- ja teatteri-produktioihin, videotuotantoihin ja eri yhtyeille. Tällä hetkellä hän toimii freelance-muusikkona, lyömäsoitinopettajana ja tanssisäestäjänä.

Joona Lukala

Säveltäjä  /  SOJIKU2 - Sansui  (2010 + 2011)

Lukala on säveltänyt tilausteoksia Turun Filharmoniselle Orkesterille sekä tehnyt musiikin yli 30 näytelmään; mm. Turun, Tampereen, Espoon, Savonlinnan, Varkauden ja Porin teattereihin. Hän on säveltänyt musiikkia myös tv- ja elokuvatuotantoihin. Lisäksi hän on tuottanut ja masteroinut noin 500 levyä pop- ja rock-bändeille. www.joonalukala.com